Drengene af Jonas Kleinschmidt  Foto: Tristan Olesen

Tristan Olesen Journalist 7. kl

 

Boganmeldelse af: Tristan Peschardt Olesen
Forfatter: Jonas Kleinschmidt Forlag: Turbine udskrivelses år: 2018 Bog: Drengene

 Drengene handler om en gruppe drenge, der kommer gennem hele baduljen fra små til voksne. Det går galt flere gange, men de slipper altid godt fra det.  Så der sker aldrig noget med dem, indtil den dag hvor det går galt, og de mister båndet.

Drengene var virkelig sjov og god at læse, da jeg kunne relatere til nogle af tingene som gruppepresset, balladen og hvordan det kan være at være ældre nogle gange og ikke sige stop til sig selv. Den er virkelig spændende at læse, og den er svær at lægge fra sig, når man er i gang med den. Den er virkelig sjov at læse, da der hele tiden sker noget.

Jeg vil fremhæve måden, den er skrevet på. Den er meget realistisk skrevet, om hvordan det er at være dreng, og det der sker som fx at ryge, slås og drikke. Den er meget humoristisk og virkelig sjov at læse. Men den kan også være seriøs om nogle ting.

 I prologen står der fx:

”Hvem bestemmer, hvem lever, og hvem der dør? Hvorfor lige os? Og hvorfor lige ham? Jeg ville ønske, at jeg havde svarene. At jeg vidste, hvorfor tingene gik, som de gjorde. Men tingene skete bare dengang. Som om det hele var planlagt på forhånd. Sådan føltes det I hvert fald. Som om alt var forudbestemt, og der ikke var noget, vi kunne gøre for at ændre det. Det er to år siden nu. Det er ikke lang tid, men jeg tror, det er nok, jeg tror, jeg kan fortælle historien nu. Min historie. Drengenes historie. Om alt det lort vi lavede, inden det gik galt. Gode oplevelser og dårlige oplevelser. Og alt det midtimellem. De var mine bedste venner. Jeg ville gøre alt for dem. Det ville jeg stadig. Men hvis der er en ting, jeg fortryder, når jeg ser tilbage på de år, vi havde sammen, en ting, jeg ville ønske, jeg kunne ændre, så er det at jeg ikke vendte om den aften. At jeg ikke bare gik hjem”                   

Jeg synes, Jonas Kleinschmidt har inddrevet god humor. Det skyldes især det sprog, der bliver brugt da der bliver bandet meget, hvilket normalt ikke er i bøger. Hans sprog er meget humoristisk, men det kan også være meget groft, hvilket danner et godt billede af, hvordan det er at være dreng.

Jeg vil anbefale Drengene til børn og unge mellem 13-18 år.

Jeg giver bogen:6/6 stjerner.